Home office újragondolva…

Ebben a projektben egy befektetési célú lakás hosszú távú kiadásra történő felkészítése volt a feladatom. Ami előny, egyben hátrány is egy home staging feladatnál: nincs konkrét igény, nincs kihez illeszteni a színeket, mintákat és a berendezést. A megbízó nem lesz lakója az ingatlannak, számára a legfontosabb szempont a gazdasági megtérülés.
Ahhoz, hogy a lakás jól kiadható legyen, fel kell mérni a potenciális bérlő személyét, majd ehhez igazítani a tereket, funkciókat és végül a designt, a megadott költségvetés betartása mellett.
Az ingatlan a 9. kerület egyik új építésű lakóparkjában található, jó infrastrukturális adottságokkal rendelkezik. Az alapterület 41 nm, nappali-konyha, hálószoba és fürdőszoba, valamint egy kis tároló helyiséggel rendelkezik.
És az extrák: földszint, 3,7m belmagasság, É-K-i tájolás, terasz kapcsolat külön a halószobából és a nappaliból és ~50nm kertkapcsolat, amely szinte egyben van az épület parkosított, belső tóval ellátott kertjével.

A fenti paraméterek alapján a célpiac a 25-35 év közötti pár vagy egyedül élő fiatal, a környéken székelő nagy multiknál alkalmazott senior vagy középvezető kolléga, heti minimum 2 nap home office kötelezettséggel.

A 2020 év rendkívüli eseményei új értelmet adtak a home office jelenségnek. Azok a munkáltatók is elfogadni kényszerültek a home office létét és jelentőségét, akik előtte elzárkóztak a otthoni munkavégzés lehetőségétől. Bár a megbízás kezdetén még nem volt COVID és #maradjotthon, a lakás az adottságai révén a lehetőségekhez képest ideális feltételeket nyújt az otthon végzett munkához.
A lakásban az alap burkolatok adottak voltak (padló, közlekedő és fürdőszoba), a fürdőszobában a wc és a zuhanytálca már beépítésre került. Minden más fehér és üres.

Terveztünk, számoltunk, vásároltunk, kiviteleztünk és végül elkészült. Majd megtalálta az első lakóját is :)

41 nm

alapterület

3,7 m

belmagasság

A Nóra által berendezett lakás fotóival először az interneten találkoztam kiadó albérlet formájában. A képek alapján azt gondoltam, hogy hiába szép, nem az én ízlésem, mert én a modern, minimalista stílus kedvelője vagyok, de mivel a lakás helyileg közel volt hozzám, úgy döntöttem, hogy megtekintem.
És első pillantásra beleszerettem. Tökéletes harmóniában van a lakás minden szeglete egymással, és Nóra rendkívül otthonossá alakította ezt a valaha üres, fehér falakból álló helyiséget. Az okos helykihasználás és jól megválasztott bútoroknak köszönhetően a kicsi, 41 nm-es lakás rendkívül tágnak érződik, én abban a hitben voltam sokáig, hogy az alapterület 47 nm.
A
kiegészítő dizájnelemek, mint a konyha sarkában lévő díszcsempék vagy az esztétikusan elhelyezett tárgyak, mint a díszdoboz a dohányzóasztal alsó polcán csak növelték a kellemes érzetet.
A magas belmagassághoz tökéletes választás volt a madzagon lelógó lámpák, melyek szépen megvilágítják a
hangulatos Otthon minden szegletét.”

Tamás, 29 éves

Vedd fel velem a kapcsolatot!

Ha Te is szeretnél tudatosan megtervezett, megépített, berendezett otthont,
szeretnéd, hogy az a Te stílusodat tükrözze, melyben igazán otthon érzed magad, keress meg.

Tedd fel kérdéseidet, hívj vagy küldj üzenetet!

További referencia munkáim: